Fujifilm X Fotóműtermek Hétvégéje 2014

Az első Fotóműtermek Hétvégéjéhez hasonlóan ismét több száz fotós járta végig Budapestet a fényképezőgépével egy márciusi hétvégén. A fotóstúdiókba lépve azzal találkoztunk, hogy mindenhol lázasan zajlott a munka és a hétvége során az érdeklődő fotósok sok-sok ezer képet kattintottak el.

FotóSarok – vizuális szolgáltató központ
FotóSarok – vizuális szolgáltató központ

A Fujifilm X Fotóműtermek Hétvégéjén a fotótémák igen széles választékát örökíthették meg a fényképezőgéppel érkezők. Volt ahol már szombat reggel mixer srácot lehetett fotózni, amint látványosan koktélokat készít. Máshol egész hétvégén gyönyörű aktfotókat alkothattak a fotósok. Az egyik műterem táncos programmal és karneváli hangulattal készült, de több olyan helyszín is volt, ahol igényes glamour fotókat lehetett készíteni csinos hölgyekről. A modellek mellett a fotózás szerelmesei a fotográfia érdekes részterületeivel is megismerkedhettek, mint például a greenbox fotózás, a kutyafotózás, stroboszkópos fotózás vagy éppen a nagyformátumú géppel történő fotózás.

Loft Studio Budapest
Loft Studio Budapest

A résztvevők a világítástechnika több stílusával is találkozhattak a hétvége során. Egyes helyszíneken folyamatos fény mellett, máshol napfényműteremként természetes fénynél, több fotóstúdióban a stúdióvakukkal és még olyan is volt, ahol rendszervakuk használatával lehetett alkotni. Igazán elmondható tehát, hogy nem csak érdekes és izgalmas, de sokaknak hasznos is volt a fotóműtermek nagyszabású nyílt hétvégéje.

SILENS Photo & Style
SILENS Photo & Style

Összességében elmondható, hogy március 22. és 23. az idei év legmozgalmasabb fotós hétvégéje volt. Örülünk, hogy idén is megvalósult a budapesti fotóstúdiók példaértékű összefogása, valamint nagyon jó volt látni, hogy ismét több százan jártátok Budapest műtermeit és készítettetek rengeteg minőségi képet.

Szeretettel várunk Titeket három hónap múlva, 2014. június 22-én a 3. nyári fotófesztiválra a Kopaszi-gátra, mert az idei nyár is rengeteg szépséget rejt majd ott. Gyertek és fotózzátok le!